S.H.E.L.

L.

               Sport Houdt Elk Lichaam Lenig

Archief 2015

Hier staat een overzicht van activiteiten in seizoen 2014 - 2015.

Seizoensafsluitingen

Een beetje ter compensatie van de toch wat beperkte ruimte in de gymzaal, maar vooral omdat het vorig jaar zo’n succes was, hebben de peuters en kleuters ook dit jaar het seizoen afgesloten bij Speelbos Joure. Afgelopen woensdag 17 juni hebben de jongens en meiden met meester Gerrit en juf Wilma en een aantal behulpzame ouders een topmiddag gehad. Tijdens deze middag is ook een map met knutsels en tekeningen, gemaakt door de peuters en kleuters, als afscheid aan meester Gerrit overhandigd. En natuurlijk werden ook Eva Alleman en Femke van der Meulen even in het zonnetje gezet voor hun hulp in het afgelopen seizoen.

Dans 4 heeft het seizoen met een borrel afgesloten op 10 juni.  Dans 1, 2 en 3 hebben een gezellige afsluiting gehad tijdens de laatste les op 24 juni. De Heren Trim hebben op 16 juni de frituurpan aangezet om de laatste les te vieren. En ook de Trimdames hebben al een gezellige afsluiting gehad. De meiden van Gym 1&2 en de turnselectie hadden een vossenjacht in Haskerhorne afgesloten met pannenkoeken eten.


Sterke vertegenwoordiging op Friese Kampioenschappen

 De S.H.E.L.L turnsters hebben de club goed vertegenwoordigd op de Friese Kampioenschappen. 

Op 30 mei was Sanne Hovenga het eerst aan de beurt in Nieuwerhorne. Samen had zich geplaatst door in de voorrondes twee maal een zilveren medaille te behalen. Sanne turnde een ijzersterke wedstrijd en heeft laten zien het afgelopen seizoen veel vooruitgang te hebben geboekt. Ze eindigde op een prachtige vijfde plaats en was hiermee terecht zeer tevreden.

Op 13 juni vond in Joure het Fries kampioenschap voor de turnsters op het hoogste regionale niveau plaats. Voor SHELL hadden alle vier de turnsters die zich konden plaatsen voor deze wedstrijd zich ook geplaatst vanuit de voorrondes. En alle vier turnden ze een prachtige, foutloze wedstrijd. Het leverde allemaal dikke top tien klasseringen op. Voor Femke was er een mooie zevende plek. Eva en Klaske eindigen beiden op minimaal puntenverschil net naast het podium als vierde en vijfde.  En Lianne heeft geschiedenis geschreven voor onze vereniging door, voor zover bekend, de eerste Fries Kampioene te worden namens SHELL. Ze turnde een dijk van een wedstrijd en daarom was er voor haar het Fries Volkslied!!

20 juni was het aan de jongste turnsters de eer. In Harkema lieten Norah, Inke en Sofie zich van hun beste kant zien en combineerden veel plezier met mooie oefeningen. 


19 mei slotmiddag van Shellina's

Op 19 mei hield de dansgroep de Shellina's de slotmiddag bij paviljoen Tjeukemeer               De middag werd gestart met gezamenlijk koffiedrinken en een stukje oranjekoek. Hierna werden een aantal verzoeknummers gedanst. Vervolgens werd een korte pauze gehouden en werd er nog een blokje van favoriete dansen gedaan. Buiten werd een groepsfoto gemaakt, helaas waren 2 leden afwezig. De middag werd afgesloten met een goed verzorgde broodtafel. Na de zomervakantie is de eerste dansmiddag op dinsdag 1 september. Voortaan zal de volksdansgroep internationale dansgroep worden genoemd.    


Jurylid geslaagd! 

S.H.E.L.L. is weer een jurylid rijker! Sylvia Egberts is geslaagd voor de jurycursus en is klaar om wedstrijden te gaan jureren. Gefeliciteerd Sylvia en namens alle turnsters en het bestuur ontzettend bedankt dat je dit wilt gaan doen. Want zonder juryleden geen wedstrijden. 

Knappe prestaties op regionale plaatsingswedstrijd

Op 26 april 2015 was de tweede regionale plaatsingswedstrijd voor Wedstrijdgroep 5. Klaske en Eva moesten al vroeg aan de bak. Voor Klaske de tweede wedstrijd binnen een week. Vorig weekend heeft ze een geweldige ervaring opgedaan tijdens de landelijke halve finale. Waar het toen in Waalwijk nog mis ging aan brug turnde ze nu een prachtige oefening. Ook de rest van haar wedstrijd was gedegen en stabiel, en Klaske kreeg dik verdiend een mooie gouden medaille omgehangen. Eva moest bij de vorige wedstrijd nog een keer van de balk, maar vandaag bleef ze er op staan. Op vloer en brug was veel vooruitgang te zien. Eva wist zich knap staande te houden in een sterk deelnemersveld en veroverde het zilver. Daarna was het de beurt aan Femke. Ze liet een hele stabiele wedstrijd zien en ook zij bleef op de balk. Een medaille was het net niet, daarvoor kwam ze net een plekje te kort, maar ze heeft zich weer prima laten zien op dit niveau. Tenslotte was het de beurt aan Lianne. Ze was vandaag super gefocust en turnde ruim en strak. Helaas had ze pech op balk, maar sleepte wel de hoogste scores op brug en vloer uit het vuur. Uiteindelijk eindigde Lianne ook net naast het podium op een vierde plaats. Het is nu afwachten of deze turnsters zich geplaatst voor het Fries Kampioenschap. We hebben goede hoop!  

Goede vertegenwoordiging op Fries kampioenschap

Op 18 april werd Fries Kampioenschap niveau F, G en H geturnd in Wolvega. Fardou haar reserveplekje werd vorige week ingewisseld voor een deelnemersplaats. Die kans heeft ze met beide handen aangegrepen. Na een super brug en een strakke balk, een nieuw element op vloer en een prima sprong werd ze heel knap zevende, op minimale afstand van het podium. Eline had in Wolvega dikke pech op balk en sprong, maar brug en vloer waren de mooiste oefeningen van dit seizoen. Voor haar was er een vijftiende plek. Nathalie kan op wedstrijden maar geen vriendjes worden met de balk. Maar ze heeft zich knap teruggevochten en was de allerbeste op vloer. Uiteindelijk eindigde zij op een negende plaats. De dames hebben mooi geturnd en goede dingen laten zien. S.H.E.L.L. is trots op de goede vertegenwoordiging op het FK! 

Super opbrengst Jeugd sponsor actie Poiesz

  Op 10 april ontvingen de dames van S.H.E.L.L. op de Poiesz Gala een prachtige check van maar liefst 1.197 euro! Een superopbrengst van de Jeugd Sponsor Actie. Iedereen die een muntje in de koker van GV S.H.E.L.L. heeft gedaan en bovenal Poiesz Oudehaske enorm bedankt! Hiermee komt de spiegelwand en ook de tumblingbaan in het vizier. Nieuwsgierig wat andere sportclubs in Oudehaske hebben binnengehaald? De einduitslag van de acties is te zien via www.poiesz-supermarkten.nl/einduitslag?vestiging=11   


Turnsters in actie in Lemmer en Makkum

Op 28 maart en 11 april kwamen de S.H.E.L.L. dames weer in actie. In Makkum kwamen op 11 april de jongste turnsters in actie voor de tweede plaatsingswedstrijd. Een spannende dag voor Elise, Marcia, Norah, Senna, Sofie, Inke en Leanne. Iedereen bleef op de balk staan en de oefeningen werden netjes uitgevoerd. Een mooie vooruitgang t.o.v. de eerste plaatsingswedstrijd. Op 28 maart turnden Sanne, Jikke en Eva Sophie in Lemmer. Voor Jikke weer de eerste wedstrijd nadat zij  haar arm had gebroken. Een mooie come back. Eva Sophie turnde sterk op de toestellen helaas lukte het op de vloer iets minder zodat de medailles buiten bereik bleven. Sanne turnde een sterke stabiel wedstrijd die werd beloond met zilver.

Dansvoorstelling 'GROEN'

De dansgroepen van S.H.E.L.L. dansten op 18 maart de uitvoering 'GROEN" in de Rinkelbom in Heerenveen. Aan bod kwamen onder andere vervuiling van de aarde, het oerwoud en een regendans. Onder leiding van Berber Nijdam namen 72 kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar deel.

   

Mooie start lente voor turnselectie S.H.E.L.L.

  De start van de lente heeft de dames van de S.H.E.L.L. turnselectie energie gegeven. De eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 5, het hoogste regionale niveau verliep zeer succesvol.

Het was een actief turnweekend met mooie oefeningen en ook mooie resultaten. Op zaterdag kwam Sylvia in actie en eindigde op een fraaie vijfde plek. Zondagmorgen waren Eva en Klaske aan de beurt die beide een tweede plek in de wacht sleepten. Waarbij Klaske een mooie serie neerzette van 4e op vloer, 3e op balk, 2e op brug en 1e op sprong! Zondagmiddag turnden Lianne en Femke met twee podiumplekken als resultaat. Femke behaalde een derde plaats en Lianne mocht op de hoogste trede plaats nemen. Een mooie start van de lente voor de S.H.E.L.L. turnselectie.

Goede aftrap pré-selectie meiden

De meiden van de pré-selectie waren op 14 februari aan de beurt voor het turnen van hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Voor de meeste meiden zelfs hun allereerste individuele wedstrijd. De turnsters deden het erg goed en lieten vooral zien hoe leuk turnen is. Het resultaat: allemaal trotse ouders, pakes, beppes, fans en twee hele trotse trainsters!! Medailles waren er voor Marcia en Sofie. Alle meiden super gedaan!!  

Goud en brons in Bolsward 

Op 7 februari turnden vijf S.H.E.L.L turnsters in Bolsward. Ondanks ziekte turnden de dames een stabiele wedstrijd met vooral zeer goede vloeroefeningen. Fardou, Amke en Annick eindigden net naast de medailles. Eline en Nathalie kwamen op het podium en kregen respectievelijk brons en goud omgehangen. 

Het was weer een mooie, sportieve en gezellige turndag.


Klaske Toering naar landelijke halve finale!

Op 1 februari turnden Sylvia Hogewerf en Klaske Toering districtswedstrijden in Exloërmond. Turnsters uit Friesland, Groningen en Drenthe namen het tegen elkaar in een wedstrijd waarin het gaat om plaatsing voor de landelijke halve finale. 

Voor Sylvia was dit haar eerste wedstrijd in een nieuwe niveau en zij turnde een keurige wedstrijd met veel nieuwe elementen. De inspanning werd beloond met een mooie plaats in het midden van het veld. Voor Klaske betrof het de tweede keer en zij had zichzelf plaatsing voor de landelijke halve finale ten doel gesteld. Op balk had ze een beetje pech, maar op brug was ze allerbeste!! Het mooiste moment van de dag was de verrassing op haar gezicht toen haar naam werd genoemd bij de uitslag... Als zesde geplaatst voor de halve finale! Doelstelling gehaald!

Klaske heeft hiermee een mijlpaal bereikt... Voor de allereerste keer staat een turnster van SHELL op een landelijke halve finale!

Pré-selectie 2015

Uitvoering S.H.E.L.L. tijdens Jazzdansfestijn

Spetterend optreden van de dansgroepen tijdens het Jazzdansfestijn in de Harmonie in Leeuwarden. Klik op de foto voor een beeldverslag van de dansuitvoering.

Rabobank Coöperatie fonds draagt bij aan spiegelwand

De aanvraag van S.H.E.L.L. voor een bijdrage aan de spiegelwand is door het Rabobank Coöperatiefonds gehonoreerd. Een mooie opsteker! Nu kunnen de dans en turngroepen nog beter trainen.Op maandag 8 december kregen Astrid Schoonhoven en Martha Klijnstra de donatie via een cheque op feestelijke wijze uitgereikt.

 


Optreden Shellina's bij Boerenblij

Op zaterdag 1 november verzorgde volksdansgroep de Shellina’s bij zorgboerderij Boerenblij in Haskerhorne een optreden. Zorgboerderij BoerenBlij verzorgt, in samenwerking met Thuiszorg Zuidwest Friesland, kleinschalige dagbesteding voor ouderen die in geestelijke en/of sociale onbalans verkeren. Het idee was ontstaan doordat één van de leden van de volksdansgroep op zaterdag Boerenblij bezoekt.   

De bezoekers konden genieten van een leuk dansprogramma in de gezellige ontmoetingsruimte. De stemming zat er meteen goed in. Er werd meegeklapt, meegezongen en met de wandelstok op de vloer meegetikt. Enkele bezoekers waagden zich zelfs op de dansvloer en dat werd een vrolijke boel. Een van de bezoekers bedankte de dansgroep met de volgende woorden: “Op Boerenblij zijn we altijd blij en vanmiddag werden we van het dansen heel blij, jammer dat de tijd zo snel voorbij ging”. De leden van de volksdansgroep zijn met een voldaan gevoel naar huis gegaan. 

Springkampioenschappen 2014

In Nieuwerhorne vonden in oktober 2014 de springwedstrijden plaats voor instap, jeugd en junioren teams. Van S.H.E.L.L. deden gym 2, pre-selectie en de selectie mee.
De prachtige sprongen leverde voor de instappers een derde prijs op bij de trampoline en gym 2 behaalde een derde plaats op de plank-kast.