S.H.E.L.

L.

               Sport Houdt Elk Lichaam Lenig

Archief 2015 - 2016

Hieronder een overzicht van activiteiten en nieuwsberichten van seizoen 2015 - 2016.

Seizoensafsluiting 

De turnmeiden hebben tijdens de seizoensafsluiting hun trainsters in het zonnetje gezet. Maria Woudstra en Sandra Wind werden weer enorm bedankt voor hun tomeloze inzet, kennis en humor! 

Tijdens de laatste les van de kleuters is Maria nogmaals in het zonnetje gezet. Ze neemt afscheid van deze twee groepen en dat vinden de groepen en juf Maria heel erg jammer. Gelukkig blijft Maria nog wel bij de gymnastiek- en turngroepen lesgeven. 

Juf Berber is ook in het zonnetje gezet. Dit was het laatste jaar voor Berber bij S.H.E.L.L. Ze gaat zich richten op haar HBO opleiding Leisure Management in Leeuwarden. Wij vinden het erg jammer dat Berber ons gaat verlaten, maar wensen haar veel succes bij haar studie.  

Zilveren jubileum dansleidster Tiny Bos-Horjus 

In januari 2016 was het dan zover. Onze dansleidster Tiny Bos-Horjus had haar zilveren jubileum behaald. Maar liefst 25 jaar in het vak en een rijke carrière in het begeleiden van dansgroepen. Na het behalen van haar diploma "dansleidster meer bewegen voor ouderen" in 1991 begon Tiny bij de Volksdansgroep de Siro's uit Sintjohannesga. Sindsdien heeft zij onder andere volksdansgroepen begeleid uit Nieuwehorne, Wirdum, Sint Nicolaasga en Joure en vanaf de oprichting in oktober 1991 leidt zij onze internationale dansgroep de Shellina’s.  Dat betekent dus in oktober nog een feestje want op 23 oktober 2016 bestaan de Shellina’s 25 jaar! Naast de Shellina's begeleidt Tiny op dit moment ook nog countrydansgroep Young Forever uit Wolvega en de countrydansgroep El Tibo uit Sintjohannesga. 

Haar 25-jarig jubileum als dansleidster was voor Tiny reden voor het geven van een feestje. Op 23 maart kwamen familie, vrienden en natuurlijk de dansers van de drie dansgroepen bijeen in dorpshuis “Yn'e doarpsfinne”  in Rotsterhaule. Ook de voorzitster van S.H.E.L.L., Astrid Schoonhoven, gaf acte de presence. Allen werden hartelijk ontvangen door Tiny met koffie en een stuk zelfgebakken appeltaart  

Hierna was het tijd voor actie. Als eerste was het de beurt aan onze Internationale dansgroep. Zij dansten een prachtige Stokkendans. Het stokje werd hierna overgedragen aan de countrydansgroep Young Forever en tot slot vertoonde ook de countrydansgroep El Tibo haar kunsten. Als klap op de vuurpijl werd er door de drie dansgroepen nog een gezamenlijk optreden verzorgd. De zeer geslaagde middag werd afgesloten met een drankje en een versnapering.  


GOALBALL - succesvolle editie van Fun& Fleane

De afgelopen Fun & Fleane stond in het teken van Goalball. Een balteamsport voor kinderen met en zonder visuele handicap, aangeboden door Visio i.s.m. S.H.E.L.L. Maar liefst vier woensdagmiddagen hebben we goalball kunnen spelen met een groep enthousiaste kinderen.  En wat was het een succes! 

  • Ynte (Oudehaske): “Ik vond het leuk. Ook met de andere kinderen. In de bal zit een belletje, zodat we de bal hoorden aankomen. Als er een volgende keer komt, ben ik er zeker bij.”
  • Ingmar (Joure): ”Ik vond het heel geinig om te doen want door de  zwarte bril zag ik niets meer en moest je heel goed horen. Rik en de andere vrijwilligers waren erg aardig. Door de goede uitleg en training van Rik kunnen we nu redelijk goed goalball spelen. Ik vond het erg leuk om met de andere kinderen, die ik niet kende de clinic te volgen. Ik hoop dat we nog een keer met elkaar kunnen sporten.”

Zilveren seizoensafsluiting

Zaterdag 11 juni werd de laatste turnwedstrijd van het seizoen georganiseerd in Joure. Op dit Fries Kampioenschap lieten vijf 3e divisie-turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske zien wat ze in huis hadden.

Femke van der Meulen (Pupil 2 D1) startte de dag. Ze heeft het hele seizoen al laten zien tot de top te behoren in haar categorie en turnde ook nu een sterke wedstrijd. De blijdschap op haar gezicht was prachtig om te zien, toen ze beloond werd met een zilveren medaille. Eva Alleman (Jeugd N4) turnde vandaag haar beste brugoefening van het seizoen. Ook op de andere toestellen liet ze goede oefeningen zien. Ze eindigde net naast het podium op plek vier. Sylvia Hogewerf en Lianne Hovius (Jeugd E) hebben een paar nieuwe elementen en combinaties laten zien op deze wedstrijd. Op minder dan één punt van het podium werd Sylvia zevende en Lianne eindigde daarachter op de achtste plek. Klaske Toering (Senior C) heeft zich knap staande gehouden als eerstejaars senior. Met mooie oefeningen op brug en vloer werd ze netjes tiende.

Het wedstrijdseizoen is nu afgelopen voor de turnsters. Het harde trainen heeft voor maar liefst 25 medailles gezorgd, zodat met recht van een succesvol turnseizoen voor de vereniging kan worden gesproken.  Zilver voor S.H.E.L.L. op Fries Kampioenschap

Zaterdag 28 mei was het de beurt aan Elise Servaas voor haar Fries Kampioenschap (FK) in Buitenpost namens gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske. Eerder haalde zij al twee gouden medailles bij de plaatsingswedstrijden voor het FK.  

Ze begon haar wedstrijd op sprong, waar ze even moest wennen aan het toestel. De twee wedstrijdsprongen zagen er gelukkig prima uit. Daarna door naar brug, een sterk toestel voor Elise. Ze toonde haar beheersing en kracht en behaalde op dit onderdeel de derde score. Balk was het derde toestel. Ondanks dat Elise de balk een keertje vroegtijdig moest verlaten was de jury onder de indruk van de afwerking en netheid van de oefening en werd ze beloond met een mooie score. Het laatste toestel van Elise haar wedstrijd was vloer, waar ze ook een super strakke oefening neer wist te zetten. Na afloop was het wachten op de prijsuitreiking. Met een val van balk zou het lastig worden om bovenin te eindigen was de inschatting, maar niks was minder waar: Elise mocht het podium betreden om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Dit is natuurlijk een prachtige afsluiting van een prima turnseizoen voor Elise. 

Unieke clubprestatie voor S.H.E.L.L. op Fries kampioenschap

Het Fries kampioenschap (FK) turnen werd zaterdag 21 mei voor de jongste turnsters gehouden in Wolvega. Maar liefst 5 turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske mochten na de plaatsingswedstrijden meedoen aan deze wedstrijd. En nog niet eerder in de geschiedenis van de club is het voorgekomen dat er na een FK drie bronzen medailles mee naar huis mochten.

Amarins Bosma begon deze wedstrijddag in de jongste categorie. Ze maakte geen grote fouten en turnde haar oefeningen op alle toestellen netjes en strak. Ze werd beloond met de eerste bronzen medaille van deze dag.

In de volgende ronde was het de beurt aan Doutsen Oenema en Femke Rosier. Ook deze meiden turnden een prima wedstrijd. Weer was er bij de prijsuitreiking een brozen medaille voor S.H.E.L.L., deze keer voor Femke. Ook Doutsen heeft zich prima staande gehouden in het grote deelnemersveld en eindigde in de middenmoot.  

Norah Keijzer en Inke Tijsma sloten voor S.H.E.L.L. de dag af. Deze meiden hadden stevige concurrentie en dat leverde een spannende strijd op. De resultaten lagen erg dicht bij elkaar en ook hier goed nieuws: de derde bronzen medaille van de dag was voor Inke. Ook Norah hoort bij de beste turnsters van Friesland en is keurig in de middenmoot geëindigd.   

 

Eerst onderlinge wedstrijden in het kulturhûs

Op donderdag 20 mei streden 52 S.H.E.L.L. leden op de onderlinge wedstrijden. Een sportieve en gezellige dag. Kijk voor meer foto's en verslag op Facebook en bij de Jouster Courant


Medailleregen bij turnsters in Surhuisterveen

Zaterdag 30 april was het de beurt aan de laatste turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L.  uit Oudehaske om een plaats te bemachtigen voor het Fries Kampioenschap op 11 juni in Joure. 

Eva Alleman (Jeugd 1 N4) en Nathalie Semplonius (Senior E) begonnen de dag voor  S.H.E.L.L. Nathalie startte met een prima brugoefening wat haar een vijfde plaats opleverde op dit toestel. Helaas ging de balk niet zoals gehoopt, maar herpakte ze zich weer op vloer en sprong. Door de foutjes op balk kwam ze niet verder dan een negentiende plek. Eva begon met een wiebelige balk, maar daarna straalde ze op vloer en liet ze mooie oefeningen zien op sprong en brug. Eva werd beloond met een mooie bronzen medaille.

In de volgende wedstrijd kwam Femke van der Meulen (Pupil 2 D1) in actie. Ze turnde op alle toestellen prachtige oefeningen en kreeg daarvoor een mooie gouden medaille.

Sylvia Hogewerf en Lianne Hovius mochten beide in de categorie Jeugd E ’s middags hun oefeningen laten zien. Ze begonnen op het toestel balk, waar Sylvia helaas een val moest incasseren. Dit maakte ze ruimschoots goed met een prachtige vloeroefening net als Lianne. Ook op sprong en brug lieten ze mooie oefeningen zien. Dit leverde Sylvia een zilveren medaille op en Lianne kreeg voor haar prestatie het goud omgehangen. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Klaske Toering (Senior C). Ze begon helaas niet zo goed op vloer, maar daarna ging het op de andere toestellen beter. Ze eindigde vandaag op een keurige achtste plek.  

   

Opnieuw een succesvol weekend voor S.H.E.L.L. Oudehaske

Op 16 en 17 april kwamen in twee wedstrijden turnsters van S.H.E.L.L. in actie: de Friese Kampioenschappen van de keuze oefenstof niveau F, G en H in Makkum en de halve finale van het NK turnen 3e divisie in Bergschenhoek.  

Zaterdag 16 april vertegenwoordigden Hester Boschma en Sanne Hovenga S.H.E.L.L. op de Friese Kampioenschappen. Sanne deed mee in de categorie jeugd G. Ze liet mooie oefeningen zien op alle toestellen en werd zelfs vierde op brug. Sanne eindigde op een mooie negende plek. In de categorie junior F liet Hester zien wat ze kon. Ze turnde goede oefeningen op alle vier de toestellen, met als uitschieters tweede op balk en eerste op vloer. Met als resultaat dat Hester deze dag het brons in ontvangst mocht nemen.  

Zondag 17 april was het de beurt aan Lianne Hovius bij de landelijke halve finale. Na drie toestellen was ze nog helemaal in de race voor een plekje op het NK allround, met hoge scores op vloer en sprong. Doordat het mis ging bij de brug is ze een allround ticket misgelopen, wel heeft Lianne een plaats weten te bemachtigen op het Nederlands Kampioenschap voor het onderdeel sprong.   

 

Geweldige opbrengst POIESZ actie

De afgelopen tijd stond de Poiesz in het teken van de Jeugd Sponsor Actie. En wat waren we blij om te zien dat er volop sponsormunten werden gespaard voor onze vereniging! Het resultaat mocht er dan ook zijn. Op vrijdag 15 april was het feestelijke Jeugd Sponsorgala met Monique Smit, O’G3NE en B-Brave. Tijdens deze avond kregen wij een cheque overhandigd ter waarde van maar liefst € 1.123,-! Ontzettend bedankt Poiesz, onze ‘verkoopsters’ van de speciale bakkerijactie én iedereen die sponsormunten voor ons heeft gespaard!   


Goud, zilver en tweemaal brons voor S.H.E.L.L.-turnsters

 Op zaterdag 9 april hadden de jongste turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske hun tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen. Na een succesvolle eerste thuiswedstrijd, mochten de turnsters nu in Sneek hun oefeningen laten zien.  

Amarins Bosma, pré-instap 1 D5, beet het spits af. Amarins, de jongste turnster van S.H.E.L.L., liet op sommige toestellen veel verbetering zien en was op andere momenten haar concentratie even kwijt. Maar al met al was haar optreden opnieuw goed voor een prachtige gouden medaille. Nynke Wietsma, Femke Rosier en Doutsen Oenema, pré-instap 2 D5, begonnen met strakke oefeningen op vloer en sprong. Ze kregen hiervoor alledrie hoge cijfers van de juryleden. Femke en Doutsen zetten deze lijn voort op de andere toestellen. Nynke had dikke pech op brug, waarna ze de focus een beetje kwijt was, ze werd vandaag elfde. Doutsen mocht een medaille ophalen voor haar vierde plaats en voor Femke werd haar harde werken in de trainingen beloond met een welverdiende zilveren medaille.  Vervolgens was het de beurt aan Anna Maaike Bergsma en Ilse Pekema (instap D4). Zij hebben op alle toestellen mooie oefeningen neergezet en lieten zien prima mee te kunnen met de concurrentie. Ilse werd vandaag achtste en Anna Maaike volgde haar op de voet met een negende plaats. 

De dag werd afgesloten door Norah Keijzer, Inke Tijsma en Senna Wisman in de categorie instap D2. Senna liet zien dat ze een stijgende lijn te pakken heeft. Ze haalde op alle toestellen mooie cijfers en eindigde op een knappe elfde plaats. Norah was de beste op brug, maar een val van balk kostte haar een podiumplek, ze werd zevende. Inke zette een strakke wedstrijd neer en zij was de beste op balk. Ondanks een punt aftrek op vloer vanwege een verkeerd draaitje, kreeg Inke een medaille omgehangen voor haar vierde plaats.

S.H.E.L.L. is erg trots dat meer dan de helft van de turnsters een plekje heeft verdiend voor de Friese kampioenschappen. Op 21 mei zullen Amarins, Doutsen, Femke, Norah en Inke de vereniging gaan vertegenwoordigen in Wolvega.  

 

Goud voor Elise Servaas

 Op 19 maart reisden Eva Sophie de Grave en Elise Servaas af naar Lemmer voor hun tweede plaatsingswedstrijd. Eva Sophie kwam als eerste aan bod. Ze vatte zelf haar wedstrijd perfect samen; 'mijn beste wedstrijd ooit!' De concurrentie had ook niet stil gezeten en de puntenverschillen waren erg klein. Eva Sophie werd vandaag tiende in een veld van ruim twintig turnsters. Elise kwam daarna in actie. Net als de vorige keer zette ze een prachtige stabiele en strakke wedstrijd neer en opnieuw was ze vandaag de beste: goud voor Elise! 

 

Pure Air Solutions sponsor trainingspakken
 

Bij de wedstrijd in Oudehaske liepen de dames er tiptop bij in nieuwe trainingspakken gesponsord door Pure Air Solutions. 

Pure Air Solutions is gevestigd in Oudehaske, werkt wereldwijd en biedt luchtbehandelingssystemen voor bedrijven en overheden: www.pureairsolutions.nl  


FREERUNNEN!

Free Runnen was een succes. In februari waren veel S.H.E.L.L. leden en niet leden aanwezig bij het Free Runnen. Klimmen, klauteren en tegen de muren lopen. Het Free Runnen is erg enthousiast ontvangen. 


FC ONH | Cheque voor S.H.E.L.L.

 

Met de FC ONH Oliebollen & Snert actie op oudejaarsdag wil de feestcommissie altijd met een deel van de opbrengst een vereniging uit Oudehaske een financieel steuntje in de rug geven. Afgelopen editie was dit S.H.E.L.L. Op 13 februari was het moment daar: een mooie cheque met €400!! werd overhandigd aan Leonie Hoekstra onze penningmeester. Een mooi bedrag. FC ONH ontzettend bedankt!

Acht turnsters bij plaatsingswedstrijd in Drachten

Sportcentrum de Splitting in Drachten was 13 februari het toneel voor de eerste plaatsingswedstrijd op het hoogste regionale niveau. 

Bij de pupillen 2 D1 namen Joy, Sarita en Femke het op tegen in totaal twintig turnsters. Joy liet veel nieuwe elementen zien en blonk vooral uit op sprong en brug met een tweede en derde plaats op die onderdelen. Ook Sarita deed het goed op brug met een vierde plaats en overwon zichzelf op sprong. Femke was de beste van allemaal op zowel sprong als balk. Alle drie de meiden eindigen in de top tien: Joy als zevende, Sarita als vijfde en Femke kreeg een prachtige zilveren medaille omgehangen.  Eva zette bij de jeugd N4 een mooie wedstrijd neer. Ze was de beste op vloer en eindigde ook op sprong en balk in de top drie. Helaas was de brug het struikelblok waardoor ze nipt tekort kwam voor het podium en als vierde eindigde.
  Bij de jeugd E lieten Sylvia en Lianne beide een mooie wedstrijd zien. Bij Sylvia speelde een blessure wel een beetje parten, maar ze liet zich niet kisten en turnde zich naar een zesde plek. Lianne maakte net als Sylvia een foutje op balk maar turnde daarna drie prima toestellen, met als uitschieter een tweede plek op vloer. Ook voor haar net geen medaille maar een mooie vierde plek.  Nathalie zetten bij de senioren E een stabiele wedstrijd neer zonder grote fouten. Vooral haar vloeroefening was mooi om naar te kijken, met goed uitgevoerde sprongen en een prachtige choreografie. Nathalie werd 17e.
Klaske mocht de lange wedstrijddag afsluiten, wat ze geweldig deed. Zij zette een dijk van een balkoefening neer wat haar de eerste plaats opleverde op dit toestel. Ook op de andere toestellen turnde ze beheerst en stabiel. Klaske mocht het podium betreden voor een bronzen medaille.

Download hier de uitslagen van Drachten.  

Jazzdansfestijn

Het Jazzdansfestijn op 13 december in de Harmonie is Leeuwarden was wederom een daverend succes! Maar liefst 58 groepen deden in drie grote shows mee aan deze bijzondere dag om hun dans aan een bomvolle zaal te showen. Alles onder het motto: iedereen kan en mag dansen. Ook S.H.E.L.L. was van de partij. Dans 1, 2 en 3 lieten zien wat ze in huis hadden. Zowel onze dansers als de ouders hebben genoten! Het is dan ook erg bijzonder om in een heus theater te mogen optreden voor een zaal vol mensen. Berber Nijdam heeft ook dit jaar weer de dansen bedacht en de groepen begeleid. Bedankt Berber en dansers voor de leuke en mooie show!   

Opbrengst grote clubactie

 

Dat Elise, Gera, Marcia en Fenna onze topverkopers waren wisten we al, maar nu is ook de opbrengst van de Grote Clubactie bekend… € 1.743,51! Na aftrek van de kosten (de bijdrage die onze verkopers krijgen) blijft er maar liefst € 1.566,16 over voor de vereniging! Op 15 december vond de feestelijke uitreiking van de cheques plaats bij Intersport de Leeuw in Heerenveen en natuurlijk was ook S.H.E.L.L. daar vertegenwoordigd om het mooie bedrag in ontvangst te nemen. Hoewel de opbrengst iets minder is dan vorig jaar, zijn we er niet minder blij mee. Daarom een welgemeend dankjewel voor de lopers en kopers! De opbrengst is besteed aan matjes en steps voor de trim- en dansgroepen en nieuwe turnpakjes.

Open dag Kulturhûs druk bezocht

 Samen met andere sportverenigingen heeft ook S.H.E.L.L. inmiddels haar intrek genomen in het Kulturhûs. We konden en mochten dan ook niet ontbreken tijdens de open dag op zaterdag 12 december! Een geweldige dag met veel belangstellenden, activiteiten voor jong en oud, optredens en demonstraties. Onze turnmeiden hebben twee prachtige demo’s gegeven. Tijdens het optreden van de Internationale dansgroep waren bezoekers zo enthousiast dat er spontaan meegedanst werd! Een groot succes dus! Nieuwsgierig naar een impressie van de open dag? Kijk op onze Facebookpagina voor foto’s en video’s  

Nieuwe turnpakjes in gebruik in Surhuisterveen

De turnselectie ging het jaar in nieuwe turnpakjes fris van start tijdens het Fries Kampioenschap springen in Surhuisterveen. S.H.E.L.L. stond voor het eerst op deze wedstrijd met een juniorenteam. De meiden hebben een prima wedstrijd laten zien. Door een paar kleine foutjes kwamen we net tekort voor het podium maar we zijn dik tevreden met het debuut.  

Fun en Fleane - klim en klauter

De eerste serie Fun&Fleane was een succes! Onder leiding van meester Gerrit van S.H.E.L.L. en in samenwerking met Miks Welzijn en het CIOS hebben stoere kids uit de groepen 2-5 van de basisschool heerlijk geklommen en geklauterd. De kosten waren € 12,- voor vier lessen. Deelname per les was ook mogelijk.

Internationale dansgroep bij zorgboerderij BoerenBlij

Dinsdagmiddag 3 november verzorgde de internationale dansgroep Shellina’s van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske een optreden bij BoerenBlij in Haskerhorne. De bezoekers genoten van de muziek en de dansen, zoals Us Pake syn klok en de Radetsky mars. Ook met de oude dansen Veleta en Kruispolka deden we de bezoekers veel plezier.

Toen de leiding en enkele bezoekers gingen mee dansen, ontstond er  helemaal een vrolijke sfeer. Vooral de slotdans de Fiedler was een groot succes. Jammer, dat de tijd zo snel voorbij ging. Zowel de bezoekers, als de leden van de dansgroep hebben genoten en keerden in een vrolijke stemming huiswaarts. Een optreden bij BoerenBlij is zeker voor herhaling vatbaar!  

Beste 50-plussers in Oudehaske en omgeving, zou u ook bij ons willen komen dansen? We dansen tegenwoordig in het Kulturhûs in Oudehaske. Kom eens vrijblijvend een kijkje bij ons nemen op dinsdagmiddag van 13.45-15.00 uur. U bent van harte welkom!